Естетика

Уважаеми пациенти,

При нас Вие ще откриете всичко, което може да предложи съвременната естетична дерматология. Лекарите,които извършват процедурите,са обучени и сертифицирани за тяхното приложение.Пациентите подписват информирано съгласие.

На Вашето внимание:

1. Мезотерапия.

Мезотерапията е процедура за лицето, шия, деколте, ръце, при която се вкарват различни вещества в средния слой на кожата-дермата , като по този начин се цели стимулиране на метаболизма в третираната зона.

Може да се използва за премахване на целулит, където процедурата има за цел да редуцира или елиминира целулита, да премахне ограничени мастни натрупвания, да повиши еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж.
Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката.

Друго често приложение на мезотерапията е при изтощена коса и различни типове алопеция, като с процедурата се вкарват ензими, витамини и вещества, които стимулират растежа на косата, подобрявайки кръвообращението и храненето на космения фоликул.

Чрез мезотерапия могат да се коригират и тъмни кръгове под очите, както и да се повиши тонуса на кожата, при което тя става по-стегната. Кожата се изглажда и избистря.

2. Разновидност на мезотерапията е мезолифта – изглаждене на фините бръчки на лицето

При мезолифта чрез многократни убождания в кожата се инжектира чиста хиалуронова киселина. Методът е подходящ при всички жени след 30 годишна възраст.
Резултатът е уплътняване, подобряване на еластичността и тургора на кожата, изглаждане на фините бръчки. Кожата на лицето започва да изглежда по-млада и по-свежа, контурът се изглажда.

2. Химически пилинг

Химическият пилинг е манипулация, при която върху кожата се нанася химическо вещество, което излющва повърхностните кожни слоеве.

Чрез процедурата могат да се изгладят някои фини бръчици, да се намалят и премахнат хиперпигментации и белези от акне и други заболявания, може да се повиши тонуса на кожата.

Пилингът може да бъде дълбок, среднодълбок или повърхностен, както и избелващ. Най-често се използват алфахидрокси киселини и трихлороцетна киселина. При изблеващия пилинг се прилагат вещества, които спомагат за премахване на хиперпигментациите, като се блокира процеса на образуване на кожния пигмент меланин.

3. Инжектиране на ботулинов токсин

Прилагането на ботулинов токсин тип А предизвиква временно блокиране на съответната мускулна група, като по този начин бръчките се отпускат и стават по-малко видими за определен период от време.

4. Инжектиране на временни попълващи средства – филъри

Филърите са продукти, които се използват за попълване и изглаждане на съществуващи бръчки и гънки на лицето и други части на тялото, създаване на обем на устни и скули, коригиране на несъвършенства в областта на лицето, попълване на цикатрикси.

Използват се различни  продукти, които са безвредни-неалергични и нетоксични- и имат временен ефект, чиято продължителнист зависи от вида на продукта и начина на живот на пациента. В Центъра за Кожно-венерически заболявания София филърите, които се използват са на базата на хиалуронова киселина.

5.ЕЛОС технология

Това е най-съвременната лазерна комбинирана технология, при която се съчетават два типа енергия: оптична (лазерна и пулсова светлина) и енергията на радио честотите, при което извършваните процедури са с по-голяма ефикасност и безопасност.

Извършват се процедури за лечение на розацея, разширени съдове по краката и лицето(съдови звезди). Това е нова техника за лечение на активно акне,както и третиране на белезите от него.Обезкосмяването с ELOS технологията е перфектно, както за тъмни, така и за светли и тънки косми. Предлага се лазерно и фотоподмладяване, безкръвен радиочестотен лифтинг.

Центърът за Кожно-Венерически заболявания разполага с голяма гама от накрайници и апликатори, разработени за системата еМax, базирана на ЕЛОС технологията:

DS и DSL апликатори- за премахване, както на тъмни, така и на много светли, руси и тънки косми;

SR апликатор – за третиране на повърхностни пигментни и васкуларни лезии, телеангиектазии, розацея;

LVA апликатор – за третиране на разширени вени и други васкуларни лезии;

AC апликатор – за третиране на акне;

ST апликатор – за стягане на кожата и безкръвен лифтинг;

Всички терапии могат да се комбинират и да се прилагат в различна последователност,което се  – препоръчва за по-добри и по-трайни  резултати.

Не се колебайте да изберете Вашата процедура  след консултация с нашите лекари!